maanantai 11. maaliskuuta 2013

Riistakameran muita otuksia


Muutama päivitys sitten kerroin, kuinka hirvet ja peurat käyvät ruokintapaikoilla syömässä ja kuvauttavat itsensä riistakameraan.

Toki riistakameraan osuu muitakin luonnon eläimiä. Tässä kettu mulkoilemassa suurine kiiltävine silmineen kameraan.

Myös supikoirat ovat osuneet kameran liiketunnistimeen. Supikoira on jo levinnyt koko Suomeen, mutta on alunperin istutettu Venäjälle ja lähtenyt sieltä leviämään laajemmalle alueelle. Vaikka se onkin koiraeläin, se käyttää myös kasviravintoa ja voi vaipua talviuneen. Supikoira ei myöskään hauku, joten se poikkeaa hieman muista koiraeläimistä.

 Uskon supikoirien myös olevan suhteellisen rohkeita eläimiä, sillä ne uskaltavat ihan hyvin syödä saman aikaan peurojen kanssa ruokintapaikalla. Perheemme koirat myös ovat saaneet tuntea supikoirien hampaat nahoissaan, mutta varmasti toisinkin päin on tilanne ollut!

Jäniksiäkin on käväissyt kameran edessä. Jänis ja rusakko ovat eri asia, ja kuvassa oleva otus on jänis, sillä jäniksen turkki muuttuu valkoiseksi talven ajaksi. Rusakko on läpi vuoden ruskea.

 Riistakameralla käy myös lintuja. Tässä on närhi juuri laskeutumassa.

Kaupunkilaisillekin tutumpi lintu, naakka.

Haukatkin käyvät ruokintapaikoilla, mutta tuskin kuitenkaan viljaa etsiskelemässä.

Etelä-Suomessakin pikkuhiljaa yleistyvä ilves on myös löytänyt tiensä ruokintapaikallemme. Se on aika harvinainen varsinkin riistakamerakuvissa, koska ruokintapaikoilla on tarjolla vain viljaa ja muita kasvinsyöjille sopivaa. Tämän kertaiset kuvat kuitenkin saatiin, koska ilves oli käynyt edellisenä yönä kaatamassa ruokintapaikalle peuran ja palannut sitten aterioimaan.

Ja niin. Kamera kuvaa kaiken liikkuvan.

 Siis kaiken! Hirvihän se siellä..

2 kommenttia: